KАБ - Регионална колегия Пловдив
Карта на сайта

Наредба 4 - обществено обсъждане

КАБ:

КАБ

Публикувано от РК Пловдив

Наредба 4 - отпускарско обществено обсъждане срок 22.08.2017:

Наредба 4 - писмо на арх. Стефка Керелова - Василева, открито писмо на арх. Марина Томова

Уважаеми колеги,  приложено в прикачен файл ви изпращам:
1.     Становище от КАБ и САБ Русе във връзка с Наредба –Проект  за изменение на Наредба №4 за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.
2.     За  отчет към колегите, подписали електронната петиция „против електронен носител на проект  по чл.144  ал.1/3 от ЗУТ ”,   прилагам , изпратено до отговорните институции, на хартиен носител , Възражение към §4, нов член 4авъв връзка с чл.144 ал.1 т.3.  , което осмисля целите на петицията . 
В случай,  че има колеги ,  които искат да се включат в обсъждането на Наредба 4 ,  нека изпратят своето Становище до министъра на МРРБ, макар и с леко закъснение, допустимо за  случая- месеца за лятна почивка.   
3.     Предлагам на ръководствата на КАБ-Пловдив и САБ-Пловдив  , по примера на КАБ и САБ Русе, да изготвят  писмено Становище   до министъра на МРРБ, във връзка с промените в Наредба №4 за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти. 
 
С уважение: арх.Стефка К.-Василева
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Колеги, 
редовно следя пощата си, но към момента не съм получавала уведомление от ръководството на КАБ за обществено обсъждане на промени в "Наредба 4 за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти".   
По коледните празници -2016 г. набързо се гласуваха и влязоха в сила промените по ЗУТ, без предварителното им обсъждане от колегията.  Сега, отново,  в отпускарския сезон,  се подготвя, набързо, втората фаза на тези промени:
В процедура на обществено обсъждане e  Наредба 4, като срокът за становища е едномесечен-до 22.08.2017г. Линкът, от който можете да изтеглете и разгледате проекта за наредба е:    http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=2824
С §4 от Наредба 4 се създава „ нов член 4а” с който ще се узакони изискването за представяне на „електронен носител” на инвестиционния проект, с други думи „електронен проект”.   Остават две седмици за възражения.
Прилагам позицията си по въпроса в прикачения файл- Отворено писмо .
В случай, че подкрепяте доводите „против електронен носител” , моля,  разпространете сред познати и колеги.  
 
07.08.2017г.
арх.Стефка Керелова- Василева

Файлове за сваляне

Отворено писмо - ЗУТ Наредба 4
Открито писмо до МРРБ и КАБ от арх. Марина Томова
Възражение чрез Омбудсмана - Промени в Наредба №4
Становище на КАБ и САБ Русе за Наредба №4


Галерия

Уеб сайт от